Kapı Temizliği Nasıl Yapılır?

04-10-2023 16:27
Kapı Temizliği Nasıl Yapılır?

Kapılar her ne kadar günlük temizlik rutininin bir parçası olmasalar da evin bütün olarak tertemiz olmasını sağlamak adına mutlaka düzenli temizlenmesi gereken ve özel bilgi gerektiren yapılardır. 

Kapı temizliği nasıl yapılır, sorusunun yanıtını vermek için farklı yüzey yapılarına sahip olduklarından kapı çeşitlerini, yüzey yapılarını tanımak ve bunları en iyi nasıl aşındırmadan, boyasına zarar vermeden hijyenik tutabileceğinizi açıklamak gerekmektedir. Bu içeriğimizde; çelik kapı, Amerikan kapı, kaplama kapı ve lake kapıları temizlerken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden detayları ile söz edeceğiz.

Çelik Kapılar Nasıl Temizlenir?

Kapılar en güzel neyle temizlenir, sorusuna ilk olarak çelik kapılarla başlayalım. Çelik kapılar için hem doğal hem de yüzeye zarar vermeyecek en iyi temizlik solüsyonu sirkeli su olacaktır. Mikrofiber bez kullanarak çok fazla yüzeyi ıslatmadan nemli bir bezle sildiğinizde çelik kapınızda herhangi bir zarara neden olmazsınız. Ancak suyun sıcak olmasına dikkat etmelisiniz. Sıcak su kirlerin daha çabuk çözünmesine yardımcı olacaktır. 

Yumuşatamadığınız kirler olursa sirkeli suyu üzerinde bekletip sonra tekrar sirkeli su karışımı ile üzerinden geçebilirsiniz. Ardından durulamak için ılık su ile birkaç kere daha kapıyı temiz nemli mikrofiber bezle sildiğinizde çelik kapınızın hijyenini sağlamış olacaksınız. 

Amerikan Kapılar Nasıl Temizlenir?

Evinizdeki Amerikan kapının temizliğini yapmak için öncelikle kesinlikle kimyasal ürünler kullanmamanız gerektiğini belirtelim. Özellikle çok şık ve hemen her evde gördüğümüz beyaz Amerikan kapı nasıl temizlenir, diye baktığımızda Arap sabunu ya da nemli bez kullanmanızı tavsiye ederiz. 

Ayrıca silerken çok fazla bastırmamalı ve aşınmaya yol açmamalı ve kapının ıslak kalmasına izin vermemelisiniz. Bu şekilde temizlediğinizde kapınızın yüzeyini ve rengini bembeyaz koruyabilirsiniz. Birkaç yıl sonra kapıda bir sararma vb. olduğunda da kapınızı beyaza boyamanız kapı değişimine göre daha ekonomik olacaktır. 

Kaplama Kapılar Nasıl Temizlenir?

Kapılar neyle silinir, sorusunun yanıtını kaplama kapılar için merak eden bireylere temizlikte nasıl hareket etmeleri gerektiğinden söz edelim.

Ilık suyun içerisine bir miktar sabun rendeleyip kendi temizlik solüsyonunuzu hazırlayabilirsiniz. Hazır temizlik ürünlerinin birçoğu çok güçlü kimyasallar içerdiklerinden kaplamaya zarar verme olasılığı oldukça yüksektir. 

Kaplamanın kabarmaması, altına su çekmemesi ve formunun bozulmaması için kesinlikle yüzeyi ıslak bırakmamalısınız. Bir bezle birkaç defa nazikçe kurulayıp tertemiz bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Lake Kapılar Nasıl Temizlenir?

Üstün kaliteli özellikleri ve sağlamlığı ile ön plana çıkan lake kapılar kullanıyorsanız bunların temizliği için sirkeli su kullanmanızı tavsiye ederiz. Su içerisine ahşap yüzey temizleyici de ekleyebilirsiniz. Suyun ılık olması işinizi kolaylaştıracaktır. 

Hassas bir yüzey yapısına sahip olan ve çizilmeye müsait lake kapınızı mikrofiber cam bezi ile çok fazla bastırmadan birkaç kere silebilirsiniz. Ardından kuru bir mikrofiber bezle kurulayıp nemli kalmamasını sağladığınızda işleminiz bitmiş olacak.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.