Kapı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

24-10-2023 11:59
Kapı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kapı alırken mutlaka dikkat etmeniz gereken unsurlar olup kullanışlı, uzun ömürlü, kolay temizleyebileceğiniz, ekonomik fiyatlı vb. bir seçim yapmanız en doğrusu olacaktır. Yeni ev yaptırıyorsanız, satın aldığınız evin içini yenilemek istiyorsanız veya herhangi bir nedenden dolayı evinize oda kapısı alırken nelere dikkat edilmeli, sorusunun yanıtını merak ediyorsanız bu içeriğimizde konuya tüm detayları ile değineceğiz. 

Hangi Kapı Hangi Alanda Kullanılmalı?

İç kapı tavsiye verirken öncelikle konuyu farklı odalar şeklinde ele alınması gerektiğini düşündük. Örneğin mutfak kapısı seçimi ile yatak odası seçimi birbirinden farklı şekilde ele alınabilir, aynı şekilde dış iklim kapısı ile bina giriş kapısı da farklı alınabilir. Bu durum daha çok evinizde nasıl bir dekorasyon hayal ettiğiniz ile ilgilidir. Yapı malzemesi bakımından ise seçiminizi daha konforlu hale getirmek için tercihlerinizi oda oda farklı tutabilirsiniz.

Mutfak Kapısı Seçimi

İç mekan kapı tercihinizi ilk olarak mutfak kapısı seçiminden yana kullanacaksanız kaliteli, uzun ömürlü ve sık sık temizleme ihtiyacınız olacağından temizlemesi kolay bir ürün olan lake kapılara yönelmenizi tavsiye ederiz. Lake kapıların bakımı ile ilgili tek dikkatli olmanız gereken şey sirkeli su, Arap sabunlu su gibi kimyasal madde içermeyen ve su ile seyreltilmiş solüsyonlar kullanmanızdır. Kullanacağınız suyun ılık olmasına da özen göstermelisiniz. Çok sıcak ve çok sıcak su ile lake iç kapı temizliği yapmak kapınızın boyasına ve yapısına zarar verebilir. 

Bu konu ile ilgili son olarak kapınızı ıslak bırakmamanızı önermek olacaktır. Nemli bir bez ile kapıyı yavaşça birkaç defa silip çok bastırmadan işlemi 2 – 3 kere tekrar edip sonrasında mikrofiber kurulama bezi ile nazikçe tüm nemi almalısınız. Bu sayede iç mekan kapı olarak seçtiğiniz lake mutfak kapınızı uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Yatak Odası Seçimi

Yarak odası için genellikle tercih edilen kapılar beyaz ev kapısı şeklindedir. Beyaz kapılarınızı Amerikan kapı, lake kapı, ahşap kapı ve kaplama kapı olarak seçebilirsiniz. 

1-) Lake kapılar, oldukça dayanıklı ve uzun vadede ekonomik kısa vadede ise diğerlerinden daha pahalı olan daire iç kapı türüdür. 


2-) Kaplama kapılar uygun fiyatlı olmaları ile ön plana çıkarlar. MDF üzerine istenilen görünümde kaplama yapıştırılarak üretilirler. 


3-) Ahşap kapı, klasik modeller ve masif işlemeli özel modeller olarak iki farklı gruba ayrılabilir. Masif modellerde özel el işçiliği olduğu için fiyatları çok yüksek olabilmektedir. Normal ahşap kapılar ise diğer türlere göre çok daha uygun fiyatlıdır.


4-) Amerikan kapı alınırken nelere dikkat edilmeli diyorsanız da öncelikle bu kapıların en çok tercih edilen türlerden biri olduğunu belirtelim. Genellikle beyaz renkte tercih edilen modern görünümlü ve lakelerden tek farkı modelleme konusunda daha özgür olunan kapılardır. Dilerseniz daha sade seçimler için Amerikan kapı, daha gösterişli işlemeli modeller için ise lake kapı tercih edebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.