Çelik Kapı Nasıl Temizlenir?

06-12-2023 16:00
Çelik Kapı Nasıl Temizlenir?

Düzenli şekilde bakımları yapıldığında ve temizlendiğinde rahatlıkla uzun yıllar boyunca ilk günkü gibi hem görüntü hem de sunduğu özelliklerini yitirmeden kullanabileceğiniz çelik kapılarınız konusunda gereken özeni göstermelisiniz. Çelik kapı bakımları ve tamir işlemleri gibi konularda bilgi almak için diğer blog içeriklerimize göz atmanızı tavsiye ederiz. Burada çelik kapıların temizliğinin doğru şekilde nasıl ele alınabileceği, kapınıza zarar vermeden hijyenini nasıl sağlayabileceğiniz ve neleri yapmanın doğru olup neleri yapmanın yanlış olduğundan söz edeceğiz. 

Çelik Kapı Temizlenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çelik kapı temizliği yapılırken yapılan en büyük hatalardan biri kapıyı kimyasal temizlik malzemeleri kullanarak temizlemeye çalışmaktır. Çelik her ne kadar çok dayanıklı bir malzeme olsa da üzerindeki boya, desen gibi estetik unsurları da korumayı planlayarak hareket etmelisiniz. Direkt olarak çelik kapıyı tıpkı mutfakta kullandığımız çatal, kaşık formatında kullanıyor olsaydık bulaşık deterjanı ile köpürtüp yıkamak bile herhangi bir zarar vermezdi. 

Ancak kapıda bulunan ek başka malzemeler bu şekilde temizlik yapmanız durumunda zarar görecektir. Bunun yerine sirkeli su karışımı, Arap sabunu su karışımı, karbonat ve limon karışımı gibi evde kendiniz doğal solüsyonlar hazırlamalısınız. 

Sirkeli Su ile Temizlik Solüsyonu Hazırlama 

Örnek olarak sirkeli su hazırlamak için 1 bardak sirke 2 bardak soğuk su ile karıştırılabilir. Bu durumda ortaya çıkan yoğun sirkeli koku sizi rahatsız ediyorsa kokuyu bastırmak için içerisine birkaç damla limon yağı, portakal yağı veya lavanta yağı ekleyerek hoş bir koku elde edebilirsiniz. 

Çelik kapı ne ile silinir diye merak edenler için de önerimiz mikrofiber bez kullanmaları ve inatçı lekeler varsa bunlar için de temiz, kullanılmamış bir bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla çok fazla kapıya bastırmadan silinmesidir. 

Yağlama İşlemi 

Kapının her yerini güzelce sildikten sonra yağlı olması gereken menteşe yerlerindeki yağ miktarını azaltmış olabilirsiniz. Bu durum kapının sağlıklı şekilde çalışmasını engellediğinden bu noktalara hafifçe zeytinyağı sürüp her yere yağı ulaştırdığınızdan emin olmanızı öneririz. 

Çelikten Pas Nasıl Çıkar?

Eğer kapınızda pas lekesi varsa bunu çıkarmak için öncelikle durum ortaya çıkar çıkmaz, üzerinden çok zaman geçmeden hareket etmeniz gerekir. Aksi halde pas giderek daha büyük alanlara yayılabilir. Bölgeye bolca karbonat serpiştirip bir süre bunu bekletmelisiniz. Daha iyi bir etki için nemlendirdiğiniz havlu kağıdı karbonatın üzerine yapıştırabilirsiniz. Daha sonra bölgeyi iyice limonlu su ile yavaş yavaş nazikçe ovalayarak pası çıkartabilirsiniz.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.