Amerikan Kapı ve Lake Kapı Farkı Nedir?

21-10-2023 12:05
Amerikan Kapı ve Lake Kapı Farkı Nedir?

Evine yeni kapı yaptıracaklar ya da iç kısımda inşaat sürecinde kapı tercihi yapması gerekenlerin merak ettiği sorulardan biri de en iyi iç kapı hangisi, sorusudur. En iyi ve en çok tercih edilen kapı türleri olan Amerikan kapı ve lake kapının arasındaki farkın ne olduğu, hangisini tercih etmenin sizin için daha avantajlı olacağı ve hangisinin daha kaliteli olduğu gibi detayları bu içeriğimizde bulabilirsiniz.

Amerikan kapı nedir, diye baktığımızda; bir MDF çeşidi olup 3,2 mm kalınlıkta HDF’den üretilmiş 36 mm kalınlıktaki ladin, çam ve köknar ağaçlarından birinden elde edilen boy serenlerin bir çerçeve üzerine özel yapıştırıcılar kullanılarak yapıştırılması ve ardından sıcak pres ile sıkıştırılıp bütünleştirilmesi şeklinde meydana getirilen bir kapı türüdür. 

Lake kapı ise; mobilya kapı şeklinde de adlandırılan, CNC makinesinde modellendirilmiş MDF’nin sonrasında cilalanıp boyandığı, istenilen her renkte üretilebilen bir kapı türüdür. 

Amerikan Kapı mı Lake Kapı mı Tercih Edilmelidir?

Görünüm olarak her ne kadar Amerikan kapılar ile lake kapılar birbiriyle aynı hissi verse de farklı tipte olan bu kapıların bazı farklılıklarını şu şekilde belirtebiliriz; 

Kalite açısından değerlendirildiklerinde birbirlerinden farklıdır. Lake kapıların desenlerinin bozulması mümkün değildir. 

CNC kullanılarak istenilen her desende üretilebilecek, farklı modellerin de rahatlıkla oluşturulabildiği lake kapılar daha özgürlükçü bir alan tanımaktadır. Ancak Amerikan kapılarda kullanılan malzemeler CNC ile çizilmeye uygun değillerdir. Bu da model açısından kısıtlı bir alan sunduğunu gösterir. 

Lake kapılar parlak ya da mat boyanabilirken Amerikan kapılar ipek mat boyalarla renklendirilmektedir. 

Amerikan kapılar bütçe açısından daha düşükken lake kapılar daha yüksek bütçe gerektirir. Ancak uzun süre dayanıklılık açısından değerlendirildiğinde lake kapı seçiminin uzun vadede daha ekonomik sonuç verdiğini de belirtmek gerekmektedir. 

Amerikan Kapı mı Yoksa Lake Kapı mı Daha Kalitelidir?

Kalite olarak baktığımızda Lake kapıların Amerikan kapılardan daha kaliteli malzemeler kullanılarak üretildiğini belirtebiliriz. Çok kullanışlı olan, yapısına kolay kolay zarar veremeyeceğiniz, rahatlıkla temizleyebileceğiniz ve uzun yıllar boyunca dayanıklı lake kapı dezavantajları yönünden değerlendirildiğinde herhangi bir sonuca ulaşmak neredeyse imkansızdır. Temizlik ve bakım konusunda gereken hususlara dikkat ettiğiniz sürece lake kapılarınızı oldukça uzun yıllar boyunca ilk günkü gibi kullanmaya devam edebilirsiniz. 

Dezavantaj olarak yalnızca kimyasallar içeren deterjanlara karşı boyasının ve yapısının zarar görebileceğini, MDF malzemeden yapıldıkları için darbelere karşı dayanıksız olduklarını ve temizlik esnasında çok sıcak ya da çok soğuk su kullanmanın kapının ömrünü azaltabileceği olduğunu belirtelim. Temizlik sırasında nazik davranır, sirkeli su karşımı gibi doğal temizleyici solüsyonlar hazırlar ve silerken çok nazik davranırsanız kapınızda herhangi bir hasara yol açmadan hijyenini sağlayabilirsiniz. İç mekanlarda gönül rahatlığı ile lake kapıları tercih edebilir ve dilediğiniz modelde sipariş verebilirsiniz.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.